Skip to content

Loopbaancoachtraject

Iedereen loopt weleens met vragen rond over je werkgeluk ofwel je loopbaan. Je ontwikkelt je gedurende je werkende leven maar vraagt je ook regelmatig af of je nog goed op je plek zit. Een loopbaancoachtraject helpt jou om het plaatje over jezelf duidelijk te krijgen voor je loopbaan en helpt je met stappen te zetten richting meer werkgeluk.

Een coachtraject bestaat uit 5 onderdelen

Intake:

Ik, als coach, ga samen met jou uitpluizen waar je hulpvraag ligt en wat jouw doel wordt waar je aan wilt werken. Het kan zijn dat jouw thema meer life coaching is dan loopbaancoaching. Soms spelen beide vraagstukken. Samen bepalen we dan een aanpak voor het traject.

Fase 1:

Bewustwording: in een loopbaancoachtraject start je met het plaatje over jezelf duidelijk te krijgen. Afhankelijk hoeveel je al duidelijk hebt, selecteer ik opdrachten die je thuis maakt en we samen weer bespreken in een gesprek. In die opdrachten kijk je naar jouw baanwaardes: wat is belangrijk voor jou en hoe vertaalt dit zich in jouw ideale baan. Maar ook wat zijn jouw talenten die je in kan zetten en waar je ook energie van krijgt. En welke wil je inzetten in je werk?

Keuzemoment:

Blijf ik in mijn huidige baan en organisatie of ga ik weg? In beide keuzes kan het nog steeds zijn dat je iets wilt veranderen. Ook als de keuze blijven is, kan je nog steeds kiezen voor een verandering binnen je huidige baan of organisatie.

Fase 2:

Het aanleren van Vaardigheden. Afhankelijk van je keuze heb je wellicht nog iets te leren in vaardigheden. Bijvoorbeeld in hoe je je online of offline profileert of presenteert. Of hoe je kan bepalen hoeveel kans bepaalde zoekrichtingen hebben. En daarmee te bepalen of deze zoekrichting interessant blijft.

Fase 3:

In deze fase ga je echt de contacten opzoeken, netwerken en solliciteren. Dit doe je gericht op basis van het plaatje dat je gemaakt hebt in de fase van bewustwording. In een coachgesprek reflecteren we hoe het gaat. Afhankelijk van jouw behoefte zullen we korter of langer bij de verschillende onderdelen stilstaan.

Focus op jouw behoefte binnen het loopbaancoachtraject!

Als we al deze stappen doorlopen, heb je een goede basis om in de toekomst jezelf te kunnen helpen met al je loopbaanstappen. In elk coachgesprek bekijken we wat de specifieke behoefte is voor jou en waar we mee aan de slag gaan. Het wordt dus een gestructureerd traject maar wel specifiek afgestemd op jouw wensen en behoeftes!

Meer info over de coachpakketten waar je uit kunt kiezen: zie tarieven.

Loopbaanvragen

Ben jij op een punt in je werkend leven gekomen waarin je verandering wilt, maar niet precies weet wat, waar en hoe?

Verandering

“Ik wil verandering. in mijn werkende leven Maar ik weet niet wat, ik weet niet waar en ik weet niet hoe.”

Voldoening en plezier

“Ik wil niet per se weg maar hoe kan ik nou meer voldoening en plezier uit mijn baan halen?”

Financiële zekerheid

“Ik wil wel iets anders maar de financiële zekerheid van mijn huidige baan is zo prettig.”

Beginnen

“Ik ben werkzoekende maar ik weet niet waar te beginnen.”

Testimonials

Wat anderen zeggen over Ineke als coach

vragen en opdrachten

‘Ineke heeft mij precies de goede vragen en opdrachten gegeven, precies wat ik nodig had om mijn gedachten en ideeën eens gestructureerd met iemand samen op papier te zetten. Aan mij vervolgens de keuze om er op dat moment iets mee te doen, of er bewust voor te kiezen om dat niet te doen. Toen er een mogelijkheid voorbij kwam voor een nieuwe stap, hoefde ik dankzij het coachtraject met Ineke niet lang te twijfelen omdat ik wist dat dit voor mij een goede keuze zou zijn. VV(v)’

Stap voor stap

‘Ineke is een (loopbaan)coach die het van nature al in zich heeft. Ze voelt feilloos aan wat je nodig hebt om stap voor stap verder te komen en uiteindelijk je doelstellingen te behalen. Voor mij voelde het alsof ik met een goede vriend van vroeger aan het bijpraten was, het ging zo soepel, ongedwongen en positief allemaal. Daarnaast blijft Ineke zo objectief mogelijk en zal ze je bijsturen waar nodig zonder dat je dit als onprettig ervaart. Aanrader dus! AK (m)’

Kalm en gemotiveerd

‘Ineke heeft mij geholpen met loopbaancoaching en is erg fijn om mee te werken. Ze is kalm, super gemotiveerd, enthousiast, vraagt goed door, luistert en stelt de juiste vragen. Hierdoor liet ze mij zien welke mogelijkheden er waren en ging ik van ‘ik weet totaal niet meer wat ik wil’, naar ‘ik weet weer wat ik wil’. En dat is zo fijn, geeft vertrouwen en rust. BB (v)’

Meer weten of vragen?

Wil je ook op zoek naar meer werkgeluk?

Back To Top